Het verhaal achter de Dromenvanger van Mini Labels

dromenvanger_midden_koe

ALLES IS OKE

Zo begon het ooit bij een idee. Als mama, vind ik het enorm belangrijk om aandacht te geven aan het gevoel van mijn meisje. Wat eerlijk gezegd niet altijd super makkelijk is om te verstaan. Samen groei je hier natuurlijk ook in met de tijd.  Ze kunnen enorm huilen, maar het is niet altijd duidelijk waarom ze zo huilen? Zijn ze boos, verdrietig, hebben ze trek? Zit er iets dwars? Zelfs als ze ouder worden en ze beter kunnen communiceren kan het nog een uitdaging blijven. Want kan je tussen de regels doorlezen? Niet altijd wordt het ware gevoel gedeeld. Het uiten van gevoelens en daarover communiceren is iets wat ik bovenaan zet in de opvoeding van mijn meisje.

Er mag ruimte zijn voor alles wat je voelt, en als je het deelt en erover praat kan het je helpen. Alles is oké.  Als je groter wordt en uiteindelijk volwassen bent, kan het zijn dat je hier nog altijd uitdagingen in ervaart. Ik, in ieder geval wel. Eigenlijk is het best jammer dat je dit niet meekrijgt vanuit school. Het emotionele aspect, het echt leren luisteren naar je hartje, en te handelen naar wat en hoe je je voelt. En niet handelt naar wat er van je wordt verwacht. Want laten we eerlijk zeggen; als dit niet in lijn ligt met de gebruikelijke norm, is het vaak raar. 

EERLIJK EN PUUR

Omdat ik deze struggles zelf ook ben tegengekomen in mijn eigen proces wil ik proberen mijn dochtertje te leren zich te uiten en communiceren over haar gevoel. Gewoon eerlijk en puur. Voel je een kriebel in je buik, wat verteld dat gevoel je dan? Is het fijn, minder fijn? En waarom? Kan je het veranderen naar een fijn gevoel? Steeds meer uien velletjes pellen tot je uitkomt bij de kern. Alles wat eng en spannend is mag er zijn, maar hoe kunnen we zorgen dat het minder scherp wordt of wellicht verdwijnt?
Toen mijn meisje steeds meer begon te dromen en nachtmerries kreeg, wilde ik als mama de scherpte en dat nare gevoel bij haar weghalen. Iedere ouder wil toch zorgen dat je uk niet bang of zich naar voelt. Met die gedachten is het idee van de dromenvanger geboren. Want wat nou als je deze nachtmerrie meegeeft aan de dromenvanger? Deze vangt tenslotte de droom. Door de droom aan de dromenvanger te geven helpt het je kleintje om met vertrouwen te gaan slapen. Zo wordt de droom minder scherp en het onderwerp bespreekbaar. Dit helpt je uk weer in het uiten van gevoel, want ze gaan delen waarom ze zo bang zijn. Het voorkomt een onrustige nacht voor het hele gezin. 

COMMUNICATIE

Papa en mama zijn is tenslotte een intense taak want samen vormen jullie dat kleine mensje. Je geeft normen en waarden mee die ze helpen in de grote boze wereld. Soms vraag ik mezelf wel eens af of ouders weleens stilstaan bij hoe ze zelf communiceren met  die kleintjes en hoe ze iets overbrengen? Die kleine mensjes hebben natuurlijk hun eigen karaktertje maar vormen zich ook door de mensen om zich heen. Hoe communiceer jij met je kindje(s)? Ik hoor vaak mensen (en zeker dat ik hier zelf ook schuldig aan ben) tegen hun uk zeggen; ‘Jemig doe is normaal’?
Maar ik denk dan wat is normaal? Wat is de maatstaf? Wie zegt dat iets normaal is? Als ik mezelf toch betrap op deze uitspraak wijzig ik deze meteen. Dat ik in ieder geval verwoord wat ik eigenlijk wil zeggen; ik bedoel schreeuw is niet zo hard. Of het zou fijn zijn als je even naar mama luistert. Iedereen zit zo in de drukte van de dag dat het soms fijn is als je weer even bewust gemaakt wordt van je eigen communicatie. En vooral wat je ermee creëert en teweegbrengt bij dat kleine mensje. 

Maar hee ik heb hier niet voor geleerd, en doe ook zeker niet alles goed. Ook ik ben zeker niet perfect. Maar ik ben wel een mama die handelt en nu schrijft vanuit mijn eigen gevoel. Iets waar ik niet altijd op heb geleerd te vertrouwen maar ik door de jaren heen heb geleerd te doen. En daar ben ik mega trots op. Eigenlijk kan je het dan niet fout doen toch? 

DE BOODSCHAP

De boodschap achter de dromenvanger is voor je kindje het leren uiten en bespreekbaar maken van zijn of haar gevoel met jullie als ouders. Nogmaals alles is oké, zolang je het maar deelt. Zo kan je de uitdagingen aanvliegen en deze proberen te veranderen zodat er ruimte komt voor de blije en positieve gevoelens. De negatieve en minder fijne gevoelens mogen er zijn, maar ietsje minder fel. Want het leven is niet altijd leuk maar als je blijft kijken naar de zon zal het je helpen stralen. Op deze manier leer je je kindje te luisteren naar zijn of haar gevoel en daarop te vertrouwen. Want dat is in mijn ogen de basis; handelen vanuit je hart en het kiezen voor jezelf uit (zelf) liefde.

Zo belangrijk voor het leven 🤎

Veel liefs!

Er zijn geen opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.